”Min egen sida” – vår kommande dashboard

25 Jan

Just nu arbetar vi med en ny sektion i vårt intranät – en informationsdashboard för en anställd. Denna sida ska ge den anställde en bra start på dagen, översikt, stöd och bidra till att effektiviteten ökar i organisationen. Tanken med denna intranätdel är att användaren behöver en personlig area där viktiga saker – till exempel ”strömmar”, verktyg och tjänster – samlas på en och samma sida.

Lite längre fram kommer jag att kunna visa riktiga skärmdumpar. Just nu får du se en wireframe-mockup av vad vi önskar oss. Cirka hälften kommer med i version 1.0. En del av de nödvändiga källsystem finns inte än, så några av rutorna är framtida önskningar.

Kanske har du laddat hem våra skärmdumpar som jag bloggat om tidigare? Kanske har du undrat varför Vår kommun, som användarna idag startar på, är tredje fliken? (Huvudsidan i sektionen Vår kommun är den gamla startsidan från vår tidigare intranätgeneration.)

Malmö stad-medarbetarens gemenskaper.

Dashboarden är en del av svaret – vi vill i mastheaden sortera den anställdes ”gemenskaper” under arbetsdagen från minst till störst – från närmast den anställde, i allt större gemenskaper, till hela kommunperspektivet (som är Vår kommun, global content) – från vänster till höger. Vi vill att anställda väljer att ha Min egen sida som sin framtida startsida. (Men vi kommer inte att tvinga någon att välja den. Intranätet är från början förvald startsida i webbläsaren på en ny dator, men det är helt ok att välja en annan sida. Användarna ska vinnas in med bra innehåll.)

Det har nog framgått att vi gillar open source i Malmö stad – vi har ju bland annat en bloggdel som snurrar på WordPress. ”Min egen sida” bygger vi i Ruby. Utseendet hämtar vi från vår centrala CSS, mastheaden från vårt centrala resurslager. En djup förklaring för utvecklare finns på malmo.se/wag om du är mer intresserad av hur detta fungerar.

Rubydelen blir också den första intranätsektionen som får responsiv webbdesign. (Se staffanstorp.se för ett bra svenskt exempel på vad detta är, surfa dit och dra ned webbläsarfönstret i bredd så förstår du.)

Leverans? Vi tänker oss att vi släpper på de anställda i slutet av april.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: