Nytt intranät på plats

30 Dec
Nya Komin

Nya Komin

Ny struktur, bättre sök och nytt utseende – det är ett faktum för intranätet i Malmö stad sedan lördag 27 december. Då tryckte jag på knappen för de justeringar vi arbetat med under hösten. Datumet var noga genomtänkt – storhelger och mellandagar ger låg belastning och tid att justera till småsaker de första dygnen. Under röda dagar är det också huvudsakligen vård- och omsorgspersonal som arbetar i kommunen, vilket gör det lättare att ge särskilt ”nybörjarstöd” på startsidan. Efter trettonhelgen drar stormen igång med 20.000 anställda och 200 olika yrkeskategorier…

Intranätets huvudmeny.

Intranätets huvudmeny.

Viktigast är den nya strukturen. En omöjlig gammal ingång, ”Administration”, har istället blivit tre tydligare delar: ”Malmö stads organisation”, Mål & styrning” samt ”Stöd & service”. Förhoppningsvis kommer användarna nu att börja hitta det material de behöver i arbetet. Organiationsbeskrivningarna är ihoppackade i de två första ingångarna, det verkliga arbetsstödet finns i ingångarna ”Verksamheter” och ”Stöd & service”.

Sökmotorn är det jag arbetar mest med över nyår och ett par veckor framåt. När man flyttar sidor finns det alltid många som får problem att hitta runt, och sökmotorn måste därför kunna hitta allt material som flyttats runt. Därför har jag lagt in över 200 ord som ”editors choice”, alltså styrda träffar. Jag håller också konstant koll på sökstatistiken för att se vilka de vanligaste sökorden är och att rätt sökresultat visas.

Utseendet är också moderniserat, en variant av malmo.se:s utseende. Vi går därmed från ett 90-talsutseende med utrymmes- och navigationsproblem till något som troligtvis bättre stöder arbetet.

I samband med förändringen försöker vi också hålla besökaren i handen genom ett särskilt block med tips, guider och råd om hur man kan använda det nya intranätet.

 

Stödinfo för vilsan besökare.

Stödinfo för vilsna besökare.

Annonser

2 svar to “Nytt intranät på plats”

  1. Carita Holmberg 7 januari 2009 den 11:32 f m #

    Grattis till det nya intranätet!
    Jag håller tummarna för att det håller för stormen efter trettonhelgen också, det gör det säkert. Ni verkar ha tänkt igenom ordentligt och lagt upp en strategi för införandet, snyggt!
    Tänk vad roligt, att få lansera ett nytt intranät, jag är lite avundsjuk…

  2. Jesper Bylund 7 januari 2009 den 4:11 e m #

    Det håller fortfarande, första dagen med riktig belastning. Jag har rättat småfel och gjort lite grafiska organisationsskisser under dagen. Extra intressant är att kolla in träffstatistiken och sökstatistiken, det säger mycket om hur folk tänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: